Tanah Lot Impian Alamanda Sebelah Putrajaya

IMPIAN ALAMANDA
TANAH LOT BERSEBELAHAN PRESINT 17, PUTRAJAYA

PENGENALAN
Putrajaya adalah Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Malaysia yang menggantikan Kuala Lumpur pada 1999. Putrajaya adalah sebuah bandar raya pintar dalam taman terletak 25 kilometer di selatan Kuala Lumpur merupakan sebuah bandaraya futuristik. Ia adalah Wilayah Persekutuan ke-3 di Malaysia.

Dari sebuah tempat terpencil yang dikenali dengan nama Prang Besar, kawasan ini melonjak membangun dengan nama Putrajaya mulai 12 Oktober 1994. Dengan terbinanya Putrajaya, suatu hari nanti Kuala Lumpur, Putrajaya, dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) akan menjadi Bandar gergasi setanding dengan Tokyo dan Yokohama di Jepun.

Untuk mencapai matlamat ini, Wetland Putrajaya telah dibina untuk menyingkirkan sedimen dan membersihkan aliran permukaan yang tercemar sebelum ia memasuki tasik. Sesuai dengan lokasinya di tengah-tengah bandaraya, Wetland Putrajaya menjadi titik penting dalam membawa rakyat untuk bersama-sama mencapai matlamat dari segi rekreasi, pendidikan dan penyelidikan.

LOKASI
Lokasi tanah yang strategik bersebelahan dengan Putrajaya dan dapat menikmati pemandangan yang menarik dari atasnya. Upper level akses keluar melalui Presint 17, Putrajaya, manakala lower level melalui Persiaran Timur. Keluasan lot tanah paling kecil adalah 5500 kaki persegi dan paling besar 14000 kaki persegi. Harga jualan kaki persegi adalah antara RM62 – RM75. Tanah adalah jenis leasehold, Malay reverse.

Harga bermula dari RM368,500 – RM938,335
Booking Hanya RM1,000

TARIKAN UTAMA
☄️ Lot banglo geran individu.
☄️ Infra yang siap sepenuhnya seperti jalan yang bertar, longkang konkrit, TNB, Syabas, kolam OSD & IWK yang bertutup.
☄️ Bersebelahan dengan Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, Putrajaya.

KEMUDAHAN
☄️ 4 minit ke Alamanda Putrajaya
☄️ 10 minit ke IOI Putrajaya
☄️ 11 minit ke Hospital Serdang
☄️ 12 minit ke Hospital Putrajaya
☄️ 15 minit ke Uniten, Bangi

? Hanya beberapa lot sahaja yang tinggal sekarang, jom semak kelayakan percuma dan dapatkan maklumat lanjut untuk melihat tapak lokasi dengan klik link dibawah.
Ejen Hartanah : Mohd Salman bin Salleh
Tel / Whatsapp : +6011 1096 6901